Vad är Pagerank?

PageRank är systemet som Google använder för att bestämma vikten av hur viktig en webbsida är. Det är en av många faktorer som används för att bestämma vilka sidor som visas i sökresultaten på Google sökmotorn. Häng med så berättar vi mer om Google PageRank…

PageRanks historia
PageRank utvecklades av Google’s grundare Larry Page och Sergey Brin i Stanford. Flera påstår att namnet PageRank är en återspegling och kommer från Larry Pages efternamn. Vid den tidpunkten som Page and Brin träffades, var tidiga sökmotorer kopplade till hemsidor som hade den högsta ”sökordstätheten”, vilket innebar att människor kunde lura systemet genom att upprepa samma fras igen och igen för att locka till högre sökresultat.
Vi på Sweedly har även märkt på flera hemsidor att webbdesigners/webbutvecklare lägga till dold text på sidorna för att upprepa fraser och rankas bättre. Men detta fungerar inte längre då Google har ändrat algoritmerna för PageRank.
Vilken typ av information mäter man PageRank?
PageRank försöker mäta en webbsidas viktighet på internet.
Teorin är att de viktigaste hemsidorna på Internet är de hemsidor som har flest länkar som länkas till dem. PageRank tycker om länkar som har ”röster”, där en sida som länkar till en annan sida genom att man röstar på hemsidan. En typiskt sådan sida för att rösta på hemsidor är stumbleupon.
Inom tex akademins värld ser vi samma tillämpningar; Ju oftare ett särskilt papper citeras av andra papper, desto viktigare anses det att pappret är.
Det är samma princip när det kommer till hemsidor, eftersom folk tenderar att länka till relevant innehåll, och hemsidor med fler länkar till dem är oftast bättre resurser för besökare, än sidor som ingen länkar till.
Hur viktigt är PageRank?
PageRank är en av många faktorer som avgör var din webbsida visas i sökresultat rankningen, när någon söker på Google sökmotorn. PageRank anses vara otroligt viktigt om man ska konkurrera mot sina rivaler på söklistorna.
Finns det brister i PageRank?
Det finns visserligen brister i PageRank. Nu när människor känner till hemligheterna för att få en högre PageRank kan data manipuleras i form av att skapa ”Backlinks” eller länkkataloger om vi ska förstå begreppet.
”Genom att folk skapar automatiserade program kan man skapa länkar från andra hemsidor som länkas till din egen hemsida. Men det har sitt pris…”
Google har anpassat sina beräkningar för att filtrera bort möjliga länkkataloger med lågt PageRank värde. Ibland kan även dessa länkar som man skapar i ”massproduktion” genom ett verktyg på internet skada din hemsidas Rankning. Detta pga. att länkarna som finns länkade mot din hemsida kommer från webbplatser med ett tidigare dåligt omdöme eller saknar värde överhuvudtaget.
Vi på Sweedly rekommenderar därför att ni inte skickar in er webbplats till kataloger med låg eller ingen PageRank.
Få inte inte panik om du hittar din webbplats länkad i en dålig länkkatalog, det är lugnt. I de flesta fall har det inte någon effekt alls på din ranking. Eftersom Du kan inte styra vem som länkar till din sida ändå.
Därmed ska du akta dig för dessa sidor med erbjudande om att registrera länkar till din hemsida. Låt en professionell webbyrå som Sweedly Webbyrå hjälpa dig med det.
Hur mäts hemsidor i PageRank?
PageRank mäts på en skala från 1 till 10 och tilldelas enskilda sidor på en webbplats, inte hela webbplatsen. Mycket få sidor har en PageRank med betyget 10, speciellt då antalet hemsidor på Internet ökar kraftigt.
Hur kan jag öka min PageRank?
Om du vill öka din PageRank rekommenderar vi att du bör ha ”bakåtlänkar” eller andra personer som länkar till din webbplats. Det bästa sättet att öka din PageRank är att ha kvalitetsinnehåll som andra människor vill länka till. Men att även den som länkar, att deras webbplats eller hemsida är av god kvalité när det gäller innehållet men samtidigt att ha ett bra PageRank betyg.
På återseende,

Sweedly

Google pagerank, pagerank används inte längre, vad är Google pagerank


Jean

Jean (tid.Jian Erdem) är en specialiserad konsult inom ämnet Webbutveckling och SEO optimering. Hans främsta erfarenheter ligger inom Digital marknadsföring, Wordpress, Webbdesign, SEO, Projektledning och musikproduktion. Jean är proffs på ta fram SEO rapporter och analyser för företag som ville öka sin digitala närvaro. Som projektledare har Jean levererat fullständiga hemsidor till småföretag och privatpersoner i alla branscher.

Gratis SEO Analys

Gratis SEO Analys & Rapport av din webbplats


Få en gratis SEO Analys & Rapport av din webbplats. I SEO rapporten får du rekommendationer på hur du kan förbättra din position i sökmotorer som Google. Ligg steget före dina konkurrenter och öka din digitala närvaro online.

Webbyrå Sweedly Webbyrå Dalarna Webbyrå Stockholm Webbyrå Borlänge

Kontakta vår webbyrå

Kontakta oss. Vi hjälper vi dig!

© Copyright 2020. Alla rättigheter reserverade | Sweedly Webbyrå