SEO

Sökmotoroptimering

Rankas högre och konvertera fler besökare till nya kunder. Vi hjälper dig med synligheten på sökmotorer som Google, Bing, Yahoo och Yandex.

 

Hur SEO kan hjälpa dig

Sökmotoroptimering innebär att du uppdaterar din webbplats metodiskt för att öka synligheten på sökmotorer som Google, när människor gör sökningar online för de produkter eller tjänster som du erbjuder. 

Sökmotoroptimering är en kritisk del av den digital marknadsföring. Vi använder en kombination av de senaste strategierna för att producera toppresultat.

Google behandlar miljarder sökningar varje dag, och den stora majoriteten av sökare går aldrig vidare från första sidan. Vilken position har din webbplats i sökresultaten?

Om din webbplats inte ligger högst upp i rankingen eller på första sidan på Google.se så kan det lika väl vara osynligt.

Tillsammans kan vi driva din webbplats högt upp på sökresultaten och slå din konkurrenter.

Webbyrå Sweedly Webbyrå Dalarna Webbyrå Stockholm Webbyrå Borlänge

Vad är SEO?

SEO är en förkortning av ”Search Engine Optimization” som på svenska betyder ”Sökmotoroptimering”. 

Sökmotoroptimering är en metod för strategier, tekniker och taktik som används för att öka antalet besökare på en webbplats genom att få en högre placering på sökresultatsidan på en sökmotor (SERP) – som Google, Bing, Yahoo, Yandex och även andra sökmotorer.

Sökmotoroptimering är bra för dig som:

  • Vill hamna högt på sökresultaten på Google.se
  • Vill öka sin försäljning
  • Driva fler besökare till sin webbplats
  • Få fler leads och avslut
  • Få fler engagerade besökare
Webbyrå Sweedly Webbyrå Dalarna Webbyrå Stockholm Webbyrå Borlänge
Dominera Google och rankas #1
Öka synligheten och rankas #1

När du ska konkurera är det inte tillräckligt att vara en av många. Du måste vara en av de bästa. Om inte den bästa.

Visste du att i sökmotorvärlden får de 3 första resultaten på Google 75,7% av klickarna.

Majoriteten av alla människor som gör sökningar på sökmotorer som Google väljer oftast att besöka de tre första länkarna i sökresultaten.

Fokusera dina ansträngningar på några värdefulla sökord och låt oss på Sweedly Webbyrå ranka dig högt bland dina konkurrenter. 

Sökord är avgörande för att rankas

Nyckelord är avgörande för att rankas

Nyckeln till framgång i SEO ligger i sökorden. Vi på Sweedly spenderar tid på att analysera en mängd olika nyckelord för att välja det bästa för dina SEO mål. Vi förbättrar sökresultatet genom att balansera både sökvolymen för dina sökord och deras relevans för dina besökare.

Hur enkelt hittar man ditt företag?
 
 
Sökmotorer som Google har gjort det tydligt att webbplatser som syns bättre får oftast fler besökare som konverteras till kunder och det blir enklare att hitta till dig. 
 
Vi har erfarenheten och kunskapen för att placera din webbplats högre i sökresultaten. Vi gör detta utan att det påverkar utseendet och funktionaliteten på din webbplats.

Komplett lösning för sökmotoroptimering


Analys av webbplats

Analys av webbplats

Vi analyserar din webbsida för att kunna ge dig SEO poäng baserat på dina nuvarande inställningar. 

Din position i sökresultat

Din position i sökresultat

En analys görs för att se över dina konkurrenter och vilken position du är rankad för när det gäller dina sökord och det vktigaste nyckelordet för din webbplats.

SEO Audit & Rapport

SEO Audit & Rapport

Vi gör en sammanställning av dina SEO poäng och presenterar de snyggt i en SEO rapport som du får. Vi kommer att förklara utförligt vad hela rapporten innebär och vilka förbättringar som behöver göras. 

Strategi

Strategi

Vi skapar en strategi med en tydlig målsättning för att du ska rankas så högt som möjligt och på det mest naturliga sättet. 

Research av sökord

Research av sökord

Sökord (nyckelord) är den viktigaste signalen du kan skicka till en sökmotor. Det är otroligt viktigt att göra en ”research” för att ta reda på vilka sökord som är mest passande för din nisch. 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Grundlig sökmotoroptimering görs av vår expert för att besökarna lättare ska hitta till din webbplats. 

On Page SEO

On Page SEO

Med On Page SEO menas att man gör förbättringar på webbplatsen för att skapa så bra SEO poäng. Vi rekommenderar uppdaterat innehåll, optimering av titel taggar som H1, H2, H3. Optimering av sökord och taggar. 

Sidkarta

Sidkarta

En sidkarta är ett dokument som samlar alla länkar som finns på din webbplats. Vi optimerar sidkartan (sitemap) och skickar det direkt till Google för att dina sidor och webbplatsens huvudsida ska hamna i sökresultaten. 

Länkar

Länkar

En annan viktig faktor när det gäller att rankas så högt som möjigt är att Google vill se hur betrodd din webbplats är samt hur väl du presenterar informationen till dina besökare. Vårt länkbygge innebär att vi skapar länkar som driver kraft till din webbplats för att öka auktoritet hos sökmotorerna. På det viset ser Google att din webbplats är betrodd och rankar dig högre.

Snabbhet

Snabbhet

När vi bygger en webbplats har vi alltid fokus på att din webbplats ska läsas in så snabbt som möjligt för besökaren. Då detta är en rankningsfaktor hos sökmotorer så ser vi till att din sida är optimerad för Google Page Speed, GTMetrix och även Pingdom. 

URL

URL

Dina länkar är otroligt viktiga därför ser vi till att optimera dessa för att besökare ska lättare hitta dem. Vi ser även till att din webbplats får en CDN lösning som laddar in dina sidor snabbare utan att påverka länkarna på din webbplats. 

Mobil SEO

Mobil SEO

Mobil SEO är bland de viktigaste faktorerna och Google har gjort det tydligt att man ska optimera sin webbplats för användare med mobila enheter. Vi skapar ett bättre digital närvaro så att besökarna även hittar dig via mobilen. 

Schema uppmärkning

Schema uppmärkning

Vi utför Schema uppmärkning (Schema markup) för att presentera din webbplats på sökresultaten ännu bättre. När man gör uppmärkning kan man bland annat tala om för Google.se att sidan innehåller en röd produkt med 10 positiva recensioner. informationen kommer presenteras snyggt i sökkresultat i form av snygga ”kort”.

Optimering av platser

Optimering av platser

Optimering av din webbplats så den hittas av kartsystem levererat av tex. Google och Apple. Vi ser till att ditt företag har maximal exponering när det gäller kartor och vägbeskrivningar. 

Sociala Nätverk

Sociala Nätverk

Vi sammankopplar dina sociala nätverk med din webbplats och ökar din närvaro genom att skapa paketlösningar för sociala media. Vi ser till att ditt innehåll får större spridning och länkar som hänvisar tillbaka till din webbplats. 

Lokal SEO

Lokal SEO riktar sig till dig som har företag eller verksamhet på lokal nivå. Tex om du bedriver en frisörsalongsverksamhet då vill du att ditt företag ska synas på första position på sökresultaten i Google sök. Att vara på första positionen kommer öka din försäljning samtidigt som nya besökare och kunder kommer att kontakta dig via din webbplats.  

Lokal SEO för dig som driver verksamhet på lokal nivå
Schema Uppmärkning

Få sökmotorerna att förstå innehållet på din webbplats

Genomförandet av strukturerad data uppmärkning (schema.org) hjälper till att definiera innehåll på din webbplats för att hjälpa sökmotorns förståelse av viktig information.

Genom att använda strukturerad data markup-kod (JSON-LD) på din webbplats kan vårt tekniska SEO-arbete skapa förbättrade sökresultat. Förbättrade sökresultat leder till ökad synlighet och förbättrade klickfrekvenser för ditt företag.

  • SEO fördelar
  • Hjälp Google att förstå din webbplats
  • SERP-funktioner
Få sökmotorerna att förstå innehållet på din webbplats med hjälp av Schema Uppmärkning (Schema Data Markup)
Hur enkelt hittar kunderna ditt företag?

Undrar ni egentligen vad SEO kan göra för er? Kanske vet ni inte vad SEO kan göra för er, vår korta video förklarar hur vi jobbar och hur SEO skapar fler möjligheter att ligga på toppen på sökmotorer som Google.se


Vanliga frågor om SEO

När börjar man se resultat med hjälp av sökmotoroptimering (SEO)?

Normalt för en ny webbplats brukar vi räkna ca 5-8 månader innan sökmotorer verkligen får alla SEO signaler från din webbplats.

För en webbplats som redan funnits flera år tillbaka brukar det ta ca 3-5 månader innan man börjar se resultat. Vi har varit med om när klienter har sett resultat redan efter 2 veckor. 

Kan jag få hjälp med SEO om jag har en WordPress hemsida?

Vår expertis ligger inom SEO optimering för WordPress webbsidor. Vi har verktyg och insticksmoduler (Plugins) som vi optimerar för din hemsida.

Vi utför en hel del On-Page SEO och försöker ständigt förbättra innehållet och även titel taggar.

På det hela skapar vi även Schema Uppmärkning för att sökmotorer ska presentera din webbplats lite bättre i sökresultaten för att öka CTR. 

Hur många sökord rekommendes för varje sida på en webbplats?

Vi rekommenderar att man som mest använder 5 sökord. Gärna 1-3 av dessa som långa sökord. Att använda fler än 5 sökord medför bara sämre ranking på sökmotorer.

Vår rekommendation är att använda max 5 sökord/nyckelord per sida eller inlägg för din webbplats.

Kommer jag få en SEO rapport och analys?

Vi kommer faktiskt leverera flera SEO rapporter med ”före och efter” resultat och presentation. Veckovis eller månadsvis rapporter skickas till dig direkt till inkorg. Enkelt och smidigt, så du kan följa upp resultatet. 

Analyser och SEO-rapporter är viktiga för att se hur bra din webbplats presterar mot föregående period eller i jämförelse mot dina konkurrenter.

I våra SEO-analyser och rapporter får du se trender på hur din webbplats hamnar högre i sökresultaten. Vi levererar även en full rapport med rankningslistor för din webbplats och tre av dina konkurrenter. 

Jag har försökt rankats för flera sökord men misslyckas vad gör jag för fel?

När du anlitar oss för ditt projekt kommer vi att göra flera analyser av din webbplats och ta fram exakt alla fel.

När vi har lyckats lokalisera alla felen kommer vi tillsammans att korrigera dessa. Därefter implementerar vi olika strategier för att få sökmotorer att återigen indexera och läsa in hela din webbplats på nytt igen. 

Kan jag anlita Sweedly webbyrå om jag bara vill ha hjälp med vissa delar av SEO?

Självklart! Vi strävar inte efter att ”ta över” hela ditt SEO arbete utan vi utgår ifrån ditt tidigare arbete och försöker hitta brister och även de bra delarna för att optimera din webbplats för bättre sökresultat.

Vårt mål är att alltid leverera resultat även om det innebär att bara leverera tjänster med länkar till din webbplats eller göra en On Page SEO optimering.

Vi skräddarsyr alltid våra tjänster utifrån varje projekt för att skapa bästa resultaten och  för at vårt samarbetet ska bli så bra som möjligt!

Fakta om SEO


93%

Av allt internet surfande börjar alltid med en ”sökning” genom sökmotorer som Google, Bing Yahoo och Yandex.

72%

av alla sökningar som sker hittas sina svar på första sidan. De väljer att inte gå till nästa sida i sökresultaten. 

62%

av användare på internet gör alltid en grundlig förundersökning om en produkt innan de gör ett köp online.

Gratis SEO Analys

Gratis SEO Analys & Rapport av din webbplats


Få en gratis SEO Analys & Rapport av din webbplats. I SEO rapporten får du rekommendationer på hur du kan förbättra din position i sökmotorer som Google. Ligg steget före dina konkurrenter och öka din digitala närvaro online.

Webbyrå Sweedly Webbyrå Dalarna Webbyrå Stockholm Webbyrå Borlänge

Kontakta vår webbyrå

Kontakta oss. Vi hjälper vi dig!

© Copyright 2020. Alla rättigheter reserverade | Sweedly Webbyrå