Kolla domänåldern


Ange URLOm Kolla domänåldern

Med vårt verktyg kan du få information om

  • Domänåldern i antal år och dagar
  • När domänen skapades
  • När den senast uppdaterades 
  • När domännamnet går ut

Kolla domänåldern ett viktigt SEO-verktyg


Har du någonsin snubblat på en webbplats som är välskriven, har bra innehåll och är lätt att navigera och frågade dig själv varför har jag inte hittat den här sidan på sökmotorerna tidigare? Eller du hittar en ny e-handelsplats och vill göra några inköp men då undrar du om den här webbplatsen är tillförlitlig eller inte? För att svara på dessa frågor måste du använda en domänålderkontroll.

En webbplats kan vara utmärkt, innehålla kvalitetsinformation och vara användarvänlig, men den kommer inte att visas i Google eller andra sökmotorer  bara för den är optimerad.

Anledningen till detta är att webbplatsen är ny helt enkelt och inte hamnar på radarn för sökrobotarna. Webbplatser precis som ny etablerade företag kräver tid innan de syns på sökmotorer.

Är domänåldern en viktig del i SEO arbetet?


Det finns en ständig debatt bland SEO specialister världen över om hur man får sökmotorer som Google, Bing, Yahoo att upptäcka en domäns ålder. Det korta svaret på huruvida domänåldern påverkar rankningen av sökmotorer i sin helhet är helt enkelt "Ja". 

Domänåldern är en viktig faktor som fungerar som en viktig SEO signal av sökmotorer för ranking. Det spelar ingen roll om en domän är helt ny, sex eller tolv månader gammal. Vad som räknas i slutändan är domänens ålder sedan Google indexerade det först gången och visade den i sökresultaten. Det spelar ingen roll om ett domännamn registrerades för fem år sedan, men ingen webbplats var inställd. Eftersom Google och andra sökmotorer inte hittade någon webbplats som finns på internet har den varken blivit indexerad eller rankad. När det är inställt och blir operationellt behandlas det som en ny webbplats.

Ja, domänåldern betyder i viss utsträckning i rankning av sökmotorer. När en ny webbplats går live, noterar sökmotorerna detta. De kommer regelbundet tillbaka till webbplatsen för att undersöka innehållet och dess bakåtlänkar. Om webbplatsen möter användarnas förväntningar och ger relevant och högkvalitativt innehåll, kommer sökmotorerna att börja ranka sidan högre. Med vårt enkla verktyg kan du kolla domänåldern för ditt domännamn enkelt och smidigt utan några som helst krångel.

Exempel på hur det ser ut

kolla domänåldern på en domän